A TÁ-TI-KA program

A TÁ-TI-KA program a zenélés ÉLMÉNYének terjesztését tűzte ki céljául. A szabad éneklés és hangszerjáték fontosságát hirdeti a fogantatástól a szülővé válásig, és azután. Néphagyományunk, klasszikusaink, mai zenénk és a pillanat szülte improvizáció egyaránt helyet kap benne, műfaji korlátok nélkül.

A babazene foglalkozások az ölbéli játékokra épülnek, kizárólag élő muzsikával, bábokkal, folyton megújuló eszköztárral – a sóbarlangi helyszíneken mindez jótékony levegőn, a Campona Kalandparkban pedig ajándék játékidővel. Zenei élménymagokat ültetünk.

A zeneoviban a 3-7 éves korosztály sajátosságaihoz illeszkedő tematika szerint ismerkedünk a ritmus és dallam világával: sok mozgással, JÁTÉKkal, rengeteg hangszerrel.

A zenesuliban furulyázni és/vagy gitározni tanulunk: csoportosan vagy egyénileg MUZSIKÁlunk. Az elengedhetetlen szolfézs alapok a saját fejlesztésű taneszközökkel élvezetes módon válnak készséggé (kottakártya, hangközlépcső, stb.).
Örömzenéhez felső korhatár nincs !

A zenei élménycsírák idővel virágokká fejlődnek és termést érlelnek, táplálnak, - melynek zamatában, illatában, majd szél sodorta magjaiban ott lesz a ZENE.


Varga Ágnes
TÁ-TI-KA Alapító
(dipl. zeneterapeuta, gyógypedagógus, logopédus, ELTE-BGGYK tanár)
"Nem azért oly hatalmas a zenei nevelés,
mert a ritmus és harmónia megleli útját
a lélek titokzatos rejtekeibe,
kedvességet hordoz a mozgásban,
és kedvessé teszi a lelket is?"
(Platón)
 
április
 
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
©Tátikazene 2017 Minden jog fenntartva.
www.tatikazene.hu