Zenesuli

A zene alapvetően fontos lesz nekünk, amíg csak az emberi nem fennmarad.
Azt hiszem, a zenére éppúgy szükségünk van, mint egymásra."
(Yehudi Menuhin)


Mindenki zenélhet


Az ókori görögök a zenét az élet természetes részének tekintették. A zenéléshez nem volt szükség különleges adottságra vagy tehetségre. Az általános oktatás során minden gyermek megtanult játszani nem csak egy, hanem több hangszeren is. A TÁ-TI-KA program célja, hogy mindenki, életkortól és adottságoktól függetlenül felfedezze a zenélés örömét. Felső korhatár nincs .


Egyszerű, újszerű zenetanulás


A hangszeres játék hallás alapján is elsajátítható, mégis rendszert adnak, megkönnyítik a tanulást szolfézs ismeretek. A saját fejlesztésű és készítésű oktató eszközök, játékok élvezetessé és egyszerűvé teszik a zene viszonyrendszerének megértését és készségszintű elsajátítását. A szolfézs oktatása a hangszertanulással párhuzamosan, az órába integráltan zajlik, hiszen e kettő erősíti egymást.


Gitár és/vagy furulya


Az órák színesek: a zenét, a zenélést nem csak a hangszertudás és a szolfézs elsajátítására korlátozzák. A gitár és a furulyák mellett sok más hangszert is megismerünk, a zongora pedig állandó társunk. Amit lehet kipróbálunk, megtapasztalunk, megélünk. Hangulatunkat, érzéseinket zenés játékokban, improvizációkban fogalmazzuk meg.

Emellett fontosak a biztos alapok: a helyes tartás, kéztartás, légzés-és fújás technika, stb. A tananyag egyénre szabott.
(Pl.: A kicsikkel gyakran szoprán furulyával kezdünk, és csak később térünk át a gitárra, v. altfurulyára.
A nagyobbak már saját igényekkel jönnek: felvételeket hoznak, saját dalt írnak, stb.)


Egyénileg vagy csoportosan


Hangszerekkel felszerelt, hangszigetelt helységben, kellemes környezetben zajlik az oktatás. Egyéni órákra és csoportos foglalkozásokra is van mód. Személyiségtől, kortól, céltól függ, hogy kire melyik helyzet hat inspirálóbban. A zenesuli óráit a honlapon található órarend nem tartalmazza. Személyes egyeztetés során megkeressük a legszerencsésebb megoldást.
Az árak itt találhatók, a csoportos órák árai természetesen kedvezőbbek.
 
április
 
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
©Tátikazene 2017 Minden jog fenntartva.
www.tatikazene.hu